OKUL ÖNCESİ

Çukurova Okulları Okul Öncesi olarak , çocuklarımızın gelişimlerini destekleyecek , onları hayata hazırlayacak yaklaşımları temel alarak , çocukların yaşlarını, ihtiyaçlarını ve bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak Yaparak-Yaşayarak Öğrenme modelini eğitim sistemimizde uygulamaktayız.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

Çocuğun düşüncelerini rahatça ifade etmesinin yeni yollarını keşfetmesini sağlamak, kelime haznesini genişletmek, dilbilgisi kurallarını öğrenmesi ve akıcı olarak konuşabilmesi adına Türkçe dil etkinliklerine yer vermekteyiz.

AİLE KATILIMI

Aile katılımı ile veli iş birliği oluşturuyor velilerimizi de aktivitelere dahil ederek çocukları ile zaman geçirmelerine fırsat sunuyoruz.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Çukurova Okulları olarak çocukların yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirmeleri adına İngilizce eğitimini ön planda tutmaya çalışıyor ve çocuklarımızı erken yaşta İngilizce konuşmaya teşvik etmek için günlük Türk ve yabancı sınıf öğretmenleri eşliğinde tüm gün İngilizce eğitimi verilmektedir.

PROJE ÇALIŞMALARI

Proje çalışmaları ile yaratıcı ve yeni fikirler ortaya koyuyor ve uyguluyoruz.

MATEMATİK EĞİTİMİ

Çocuğun doğuştan getirdiği matematiksel zekayı ölçme, kıyaslama ve analiz yaparak problem çözme becerisi kazandırma ve matematik prensiplerini anlaması için sağlam bir alt yapı oluşturmaktayız.

ÖZ BAKIM VE GÜNLÜK YAŞAM BECERİLERİ

Çevre ve kişisel bakımdan oluşan bu etkinliklerde çocuğun taklit etme arzusundan yararlanarak günlük yaşam alıştırmaları ile çocukların evlerinde de günlük yaşamın bir parçası olmalarını sağlıyoruz.

SPORTİF ETKİNLİKLER

Çocuklarımızı, bedensel gelişimlerini destekleyen, hareketlerine esneklik ve denge kazandıran aktivite çalışmalarına katılımlarını sağlıyoruz.

ORFF VE RİTİM ÇALIŞMALARI

Çocuğun bedensel olarak müziği dışa vurma ihtiyacı esas alınıp doğaçlama, dans, ritim ve beden perküsyonu uygulamaları yapmaktayız.

SANAT ÇALIŞMALARI

Çocukların el ve göz koordinasyonunu geliştiren, aynı zamanda yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlayan aktivitelerle destekliyoruz.

KOZMİK EĞİTİM

Doğanın hayatın öğretmeni olduğu düşüncesiyle Çukurova okulları çocuklarının çevreye karşı davranışlarını olumlu yönde desteklemek, ekolojik sistem kavramları ile yaparak yaşayarak öğrenmelerini hedefliyoruz. Aynı zamanda hobi bahçeleri ile çocukların toprak ile buluşmalarını ve kendi bitkilerini yetiştirmelerini, sorumluluk duygularını kazanmalarını sağlıyoruz.

AKIL OYUNLARI

Öğrencilerimiz pratik zekalarını ortaya koymalarını sağlayan ve aynı zamanda düşünme becerilerini ortaya koyan bir eğitim sunuyoruz.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Biz Çukurova okulları olarak çocuklarımızın sosyal Yaşamın bir parçaları olmalarını sağlamak ve sosyalleşmelerine destek olmak adına etkinlikler düzenliyoruz. Aynı zaman da tiyatro ve sinema gibi sanatsal etkinliklere katılarak hayatlarının bir parçası olmalarını sağlıyoruz.

OYUN BAHÇESİ

Çocuklarımızın özgürce davrana bildikleri, enerjilerini rahatlıkla üzerlerinden atabildikleri oyun bahçemizde oynuyoruz.

PORTFOLYO

Çocuklarımızın ilçesindeki performanslarını değerlendirdiğimiz bu çalışma ile öğrencilerimiz velilerine kendi Başarılarını sunma imkanı buluyor.

GÖRSEL SANATLAR ATOLYESİ

Biz Çukurova Okulları olarak çocuklarımızın doğuştan var olan yaratıcılıklarını destekleyerek, sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirmeleri adına sanat atölyemizde uzman eğitmenler ile çalışmalarımızı geliştiriyoruz.

BESLENME VE SAĞLIK

İleri teknolojiyle donatılmış hijyenik yüksek kapasiteli mutfak ve yemeklerimiz ile öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine ve beslenme protokollerine uygun ürünler bulabilecekleri sağlıklı beslenme ortamı ile beslenmelerini destekliyoruz. Okul öncesi öğrencilerimizin gelişimi sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı ile desteklenir.

EĞİTİM BİRİMLERİMİZ