LİSE - GELECEĞE HAZIRIM

40 SAATLİK DERS PROGRAMI

Günümüzün sosyal gerçeği ve standartları gözetilerek 9. Ve 10. Sınıflarda 40 saatlik ders programına ek olarak bilim uygulamaları, drama ve akıl oyunları dersleri verilmektedir. 11 ve 12 sınıflarda ise öğrencilerin sınav sürecine girmeleri nedeniyle MEB müfredatı yanı sıra 35 yıllık geçmişimizden getirdiğimiz sınava hazırlık birikimimizle yoğunlaştırılmış sınava hazırlık programı uygulanmaktadır.

AKŞAM KAMPLARI

Öğrencileri diledikleri derse çalıştıkları her branştan öğretmenle yürüttüğümüz akşam çalışmaları düzenlenmektedir. Bu etkinlikler sayesinde öğrencimize çalışma alışkanlığı kazandırılıp geliştirilerek, öğrencimiz derslerine bir program dahilinde çalışacak, eksiklerini görüp anında giderebilecek, çalışma temposu rehber öğretmen tarafından gözetilecek ve geliştirilecektir.

ÖDEV TAKİP SİSTEMİ

Her konu bitiminde öğretmen tarafından verilen ödevler takip edilir ve ödevlendirmenin her aşamasında veliye bilgi verilir.

SORU ÇÖZÜM DERSLERİ

Öğrencilerin haftalık ders saatlerinin içerisine yerleştirilen ve her branştan öğretmenlerin katıldığı soru çözüm dersleri düzenlenir. Bu derslerde öğrenciler gün içerisinde anlatılan konular dahil anlamadıkları yerleri ve soruları öğretmenleriyle paylaşırlar.

KONU TAMAMLAMA SAATLERİ

Öğrencilerin sınav sonunda performansları değerlendirilerek geriye dönük eksik konularının giderilmesine yönelik çalışmalar düzenlenir.

SERBEST SORU ÇÖZÜM SAATLERİ

Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak rehber öğretmen tarafından koordine ve takip edilen birebir soru çözüm saati ile öğrencilerin eksikleri giderilir. Tüm öğrencilerimiz bu sayede serbest çalışma saatlerinde takıldıkları soruları ve anlamadıkları konuları öğretmenlerimizle çözümleyerek sonraki konuya geçerler.

TARAMA SAATLERİ

Haftalık her ders için yapılan, sonucu veliye bildirilen ve eksiklerin tespit edilip giderildiği konu tarama sınavları düzenlenecektir. Öğrencilerin eksikleri belirlenip etütlerle kapatılacaktır.

DENEME SINAVLARI

12. sınıflara hazırlık 9. 10. ve 11. sınıflara 15 güne bir yapılan analiz edilip eksiklerin veli ile paylaşılıp giderildiği sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlara ek olarak düzenli tarama sınavları ve 11. ve 12. sınıflara yönelik Türkiye geneli deneme sınavları yapılmaktadır.

YABANCI DİL

Üzerinde yaşadığımız coğrafya sınırları belli bir coğrafya olsa da iletişimin sınırları yoktur. Gerek ulaşım hizmetlerinin artması, gerek İletişim teknolojisindeki ilerlemeler, gerek uluslararası ilişkiler ve diplomasi üretim ve tüketimin küreselleşmesi… vs gibi faktörler bizi fiziksel olarak bağlı olduğumuz sınırları belirli olan coğrafyadan koparıp aynı gökyüzünün altında yaşayıp aynı havayı soluyan insan toplulukları haline getirmiştir. Bu durumda bugünün her insanı için bilim, sanayi, teknoloji, siyaset, ekonomi vs… gibi alanların ortak küresel dili olan İngilizce öğrenimini her geçen gün daha da zorunlu daha önemli hale getirmiştir. Bu nedenle Çukurova Okulları’nda yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi, yabancı dil kulüpleri ve sadece İngilizce kullanılan i-köy projesi ile eğitim-öğretimini okulumuzda tamamlayan öğrencilerimiz ileri düzeyde İngilizce konuşabiliyor ve yazabiliyor olacaktır.

EĞİTİM BİRİMLERİMİZ