KURUCUNUN MEKTUBU

Eğitime, içinde bulunduğumuz çağ ve üzerinde yaşadığımız coğrafi bölgenin getirdiği stratejik önem ve özellikleri dikkate alarak bakacak olursak, tarım toplumundan sanayi toplumu olmaya doğru hızla ilerleyen ülkemizin bilgiyi önemseyen, teknoloji hayatının her alanında kullanan ve yenileyebilen, değişime açık, yenilikçi bireyler yetiştirmeye ihtiyacı olduğunu görmekteyiz.

Biz Özel Çukurova Okulları olarak bilgiyi tüketen toplumların değil bilgi üreten toplumların güçlü toplumlar olacağını ve ilelebet ayakta kalacağını bilincindeyiz.Bu nedenle içinde yaşadığı kültürü temsil eden ve kültürünü kendinden sonra gelen kuşaklara doğru olarak aktarmayı sorumluluk olarak kabul eden, aynı zamanda dünyadaki ekonomik - Siyasal gelişmeleri, bilimsel çalışma ve araştırmalar takip eden, bilgi teknolojilerinin sınırsız kullanan ve bilgi toplumuna katkı sağlayan bireyler yetiştirme çabasındayız.

İçinde bulunduğumuz çağın eğitim alanındaki evrensel kriterleri olarak gördüğünüz ‘’kişisel gelişim merkezi eğitim’’ ve ‘’uluslararası standartlarda yabancı dil eğitimi’’ üzerinde en fazla durduğunuz konulardır.

Amacımız, okullarımızdan mezun olan öğrencilerimizin, nasıl bugüne kadar kurumlarımızda sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerde, adliyelerde, okullarda, sanayi kuruluşlarında, bugüne kadar ilçemizi temsil ettilerse bundan sonrada bizlerden aldıkları eğitime ve sizlerden alacak kültürel değerlerimizi dünyada temsil etmelerini sağlamaktır.

Bu nedenle ‘’Bir öğrencinin hayattaki en büyük şansı iyi bir öğretmendir.’’ ilkemizden hareketle tüm dersler için kurduğumuz deneyimi tartışılmaz öğretmen kadromuzla, yurt içinden ve yurt dışından alanında yetkin İngilizce, Almanca ve öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine uygun bilgilerini tespit edecek, yeteneklerini geliştiren branşlarında yetkin sosyal etkinlik kadromuzda 2018 - 2019 eğitim öğretim yılında sizlerleyiz.

Bir öğretmenler topluluğu olarak bizler, elinizdeki bu çalışmada neyi, neden, nasıl yaptığımızı sizlerle paylaşıyor ve sizleri Özel Çukurova Okulları ailesinin etkin bir üyesi olmaya davet ediyoruz.

Tüm Çukurova ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.