Okulumuzda yapılan TALES matematik olimpiyatlarına yoğun ilgi

• Yazar: Çukurova Okulları
  • 22 Mart 2018 Perşembe

Tales Matematik Müzesi, Almanya Giessen' deki Mathematikum, A.B.D. New York'taki Momath gibi dünya üzerinde kurulan 22 matematik müzesinden bir tanesidir. Kadirli Çukurova Okulları olarak hem ilçemize hem öğrencilerimize hizmet etmek için her türlü yerel ve ulusal yarışmaları takip ediyor ve bu alanda öncü olmanın gururunu yaşıyoruz.

Tales Matematik Müzesi, öğrencilerin matematik derslerinde edindikleri becerilerin ulusal düzeyde sergilenmelerini sağlamak, matematik bilgi ve seviyesini yaygınlaştırmak amacıyla ilk kez 2016 yılının Nisan ve Mayıs aylarında ulusal matematik yarışması düzenlemiştir. Yarışmaya Türkiye'nin 59 ilinden 5000'e yakın öğrenci katılmıştır. Bizler de Osmaniye' den bu yarışmaya katılan ilk okul olarak öğrencilerimizi 500 öğrenci ile sınava hazırlıyoruz.

Kategoriler