7 RENK ATÖLYESİ

YEDİRENK Bilim-Sanat ve Edebiyat Atölyesi

Öğrencinin kültürel ve sanatsal yaşama tam olarak katılma hakkını sağlamak ve özendirmek amacıyla Özel Çukurova Okullarında sosyal etkinlik dersleri özel bir öneme sahiptir. Özel Çukurova Ortaokulu yaşamın 7 temel rengini ifade etmek üzere 7 farklı içerik ve 30 farklı atolyeden oluşan YediRenk ÇUKUROVA KÜLTÜR SANAT ATOLYESİ'nde öğrencilerin bilgi,ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kültürlenmesini,sosyalleşmesini ve sanatı keşfetmesini sağlar.

Tüm derslerde başarıyı desteklemek için…

Spor, müzik gibi alanlara ilgi okulda başlayıp gelişir. Öğrencinin tüm derslerde başarısını desteklemenin ve kötü alışkanlıklar edinmesini önlemenin yolu öğrencileri sportif ve sanatsal etkinliklere yönlendirmektir. YediRenk ÇUKUROVA KÜLTÜR SANAT ATÖLYESİ etkinlikleri aracılığı ile öğrenciler daha yüksek matematiksel işlem yetisi, muhakeme kabiliyeti, disiplin davranışı, çalışma ve egzersiz bilinci, daha yüksek duygusal zeka ve daha sakin bir ruh hali kazanmış olurlar.

1. SPOR AKADEMİSİ:

FUTBOL ATOLYESİ:
Kulübün eğitim yılı içinde yapacağı/yapmayı düşündüğü faaliyetleri: Kulüp saatlerinde antremanlar ve dirillerle destekleyerek sınıflar arası futbol turnuvaları,il ve ilçe turnuvalarına hazırlanılmaktadır.

BASKETBOL ATOLYESİ:

Basketbolda öğrencilere paylaşmayı,rekabeti,kazanmayı ve kaybetme duygusunun kazanılmasının yanı sıra nasıl takım olunabileceğinin bilincini de kazandırmayı hedefliyoruz.

JİMNASTİK ATOLYESİ:

Jimnastik Kulübünün amacı, bedensel faaliyetlerin katkısı ile çocuklarda fiziksel ve ruhsal anlamda olumlu gelişimler sağlamak,müzik eşliğinde ritim tutabilme yeteneği ve jimnastik hareketleri yapabilmelerini ve böylece yıl gösterilerine hazırlamış oluyoruz.

BADMİNTON:

Badminton sporunun doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlamak,düzenli badminton oynayan sporcu kitlesini yaratarak sporu sevdirmek ve turnuvalarla başarımızı destekleyerek öğrencilere disiplin ve zaman planlaması kazandırmayı amaçlıyoruz.

2. GELİŞİM AKADEMİSİ:

AKIL OYUNLARI ATOLYESİ:

Akıl oyunları ipuçlarından yararlanarak hızlı düşünme, akıl yürütme ve eğlenirken öğrenme ilkesine dayanan geleceğin eğitim metodudur.Akıl oyunları öğrenmeyi kolaylaştırdığı için çocuklarımızın zeka gelişimini ve akademik başarılarını arttıracaktır. Bu fikirler eşliğinde çocuklarımıza akıl oyunları eğimlerini vermekteyiz.

ROBOTİK VE LEGO-MAKET ATOLYESİ:

Sürekli gelişim gerektiren 21 yüzyılda öğrencilerimize geleceğin eknoloji öğretimimin başlangıcını robotik ve arduino ile vermekteyiz. Dünya üzerinde var olan çalışmaları inceleyip,en iyi eğitim modelini olumlu yönleri ile ortaya çıkarıyor ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına en uygun seçeneklerle eğitimlerimizi veriyoruz. Bu doğrultuda EV3 Lego Kitleri ve Arduino ile çalışmalar yürütmekteyiz.

BİLİM UYGULAMA ATOLYESİ:

Özel Çukurova Okullarında öğrenciler, fen bilimleri alanında birbirinden ilginç bilimsel projeler, deneyler ve etkinlikler yaparak hem eğlenir hem de öğrenirler. Böylece öğrencilerimiz yaptıkları keşiflerle merak ve araştırma yetilerini geliştirerek evrensel bir bakış açısı aynı zamanda bilimsel olaylar üzerinde inceleme, gözlem ve deney yapma becerisi kazanırlar.

SATRANÇ ATOLYESİ:

Öğrencileri düşünen, araştıran, yargılayan bireyler haline getirmek "Kendine güven" duygusu aşılayıp geliştirmek, "başarıya ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceği" düşüncesini aşılamaktayız. Bu doğrultuda satranç ile çoklu düşünmeyi hedefliyoruz.

3. MÜZİK ATOLYESİ:

NECİP KAZIM AKSES TUŞLU ÇALGILAR ATOLYESİ:(Piyano,org )

ULVİ CEMAL ERKİN YAYLI ÇALGILAR ATOLYESİ:(Keman,Çello )

CEMAL REŞİT REY TELLİ ÇALGILAR ATOLYESİ:(Bağlama,Gitar)

HASAN FERİT ANLAR VURMALI ÇALGILAR ATOLYESİ: (Darbuka,Davul,Bateri)

4. KÜLTÜR SANAT ATOLYESİ:

TİYATRO/YARATICI DRAMA ATOLYESİ:

SAHNE SANATLARI ATOLYESİ:(Dans,Bale)

Okulumuzda "Dans kulübü" etkinlikleri yapılmaktadır. Okulumuzun kapalı spor salonunda 20 öğrenciyle çalışmalarına başlayan kulübün amacı; sosyal, kültürel çalışmalar çerçevesinde öğrencilerin ders dışında faaliyet gösterebilecekleri ilgi alanlarına hitap eden değişik türde dansları faaliyete geçirmek, öğrencilere dans becerisi kazandırmak ve öğrencileri eğlendirmektir. Öğrencilerimiz dans kulübünde çok eğlendiklerini sürekli dile getiriyorlar . Çalışmalarınız her hafta salı günü 16.15 17.00 arası okulumuzun kapalı spor salonunda gerçekleşmektedir.

5. GÖRSEL SANATLAR ATOLYESİ:(Resim,Fotograf,Sinema)